Скористайтесь можливістю дізнатися про нас якомога більше,- не вагайтеся – задавайте запитання, тестуючи нас!
















завантаження




































































spravedlivist.in.ua
spravedlivist.in.ua
Мапа сайту юридичної фірми "СПРАВЕДЛИВІСТЬ" Головна сторінка сайту юридичної фірми СПРАВЕДЛИВІСТЬ                               | вхід | реєстрація | консультації | запитати | література | закон | правила | пошук |                       
 

ЗАКОНОДАВСТВО УКРАЇНИ


Законодавство на SPRAVEDLIVIST.IN.UA

Закон:

Про внесення змін до Закону України "Про виноград та виноградне вино"

від 03.02.2011



Надходження за сьогодні:


N 2974-VI, 03.02.2011, Закон, Про внесення змін до Закону України "Про виноград та виноградне вино", Верховна Рада України

                    З А К О Н   У К Р А Ї Н И

               Про внесення змін до Закону України
                "Про виноград та виноградне вино"


     Верховна Рада України  п о с т а н о в л я є:

     I. Внести до Закону України "Про виноград та виноградне вино"
  (Відомості  Верховної Ради України,  2005 р.,  N 31,
ст. 419;  2006 р.,  N 26,  ст.  214;  2009 р., N 31, ст. 451) такі
зміни:

     1. У статті 1:

     1) пункт 8 викласти в такій редакції:

     "8) гібриди   прямі   виробники  -  сорти  винограду  першого
покоління від схрещування сортів  виду  Vitis  vinifera  з  іншими
видами  винограду  роду Vitis:  Зейбель,  Террас,  Бако,  Кастель,
Кудерк, Отелло, Жакез, Клінтон, Ербемон";

     2) у пункті 12 слово "купажу" замінити словом "купажування";

     3) у пункті 19 слово "типажне" виключити;

     4) пункт 21 викласти в такій редакції:

     "21) вино  контрольованого  найменування  -  вино   стабільно
високої  якості,  що  виробляється  за спеціальною або традиційною
технологією з визначених сортів винограду строго  регламентованого
географічного   району.   Походження   і  якість  вина  спеціально
контролюються на  всіх  етапах  виробництва  сировини  та  готової
продукції";

     5) у  пункті  23  слова "природне визрівання" замінити словом
"дозрівання";

     6) пункт 24 виключити;

     7) у пункті 26 слова "не пізніше завершення процесу  бродіння
сусла" замінити словами "не пізніше трьох місяців після завершення
процесу бродіння сусла";

     8) доповнити пунктом 26-1 такого змісту:

     "26-1) вино ординарне витримане  -  вино  поліпшеної  якості,
виготовлене  за  спеціальною  технологією з виноматеріалів окремих
сортів винограду чи їх суміші,  з обов'язковою витримкою у дубовій
тарі перед розливом не менше шести місяців";

     9) пункти 30, 31 і 38 викласти в такій редакції:

     "30) купаж   -   суміш   у   певному   співвідношенні  різних
виноматеріалів,  коньячних спиртів з  компонентами,  встановленими
технологічними  інструкціями  для  надання  вину,  коньяку України
типовості,   забезпечення    випуску    стабільних    за    своїми
органолептичними  і  фізико-хімічними  показниками  вин і коньяків
України.  Технологічна операція приготування купажу  має  назву  -
купажування, а вина мають назву - купажовані;

     31) витримка   -  тривалий  технологічний  процес  дозрівання
виноматеріалу або коньячного спирту в технологічній тарі у  певних
умовах,  що  сприяють  формуванню  його  типовості  та  покращенню
якості";

     "38) підприємства вторинного виноробства - підприємства,  які
займаються  витримкою  виноматеріалів,  обробкою виноматеріалів та
розливом або тільки розливом вин у  споживчу  тару  відповідно  до
нормативних документів";

     10) доповнити пунктом 41 такого змісту:

     "41) прототип вина - тип вина,  що історично склався в певних
географічних регіонах внаслідок використання специфічних  прийомів
переробки винограду певних сортів та способів обробки мезги, сусла
або виноматеріалів,  який став прообразом (попередником і зразком)
для  виробництва  відповідного  типу  вина  в  тій самій або іншій
географічній зоні вирощування винограду".

     2. У статті 2:

     1) частину третю викласти в такій редакції:

     "Садіння виноградників для виноробства  дозволяється  лише  у
виноробних    місцевостях   із   застосуванням   районованих   або
перспективних  сортів  винограду  відповідно  до   проекту,   який
затверджений    спеціально   уповноваженим   центральним   органом
виконавчої  влади  з  сільського   господарства.   Гібриди   прямі
виробники,  що є в насадженнях,  підлягають заміні, а нерайоновані
сорти підлягають заміні або районуванню протягом 15 років";

     2) після частини третьої  доповнити  двома  новими  частинами
такого змісту:

     "Сорти винограду,   посаджені   відповідно   до  проекту  для
випробування нових селекційних  сортів  винограду,  за  позитивних
результатів сортовипробування районуються у встановленому порядку.

     Придбаний садивний   матеріал   вітчизняного  або  іноземного
походження,  призначений  для  садіння  виноградників,   проходить
обов'язкову   сертифікацію   в   установах,   які   мають   на  це
повноваження,  та акредитацію. Ця норма не поширюється на садивний
матеріал,  отриманий  у  власних  розсадниках,  розміщених  у зоні
садіння виноградників".

     У зв'язку з цим частини четверту - шосту  вважати  відповідно
частинами шостою - восьмою.

     3. Частину першу статті 3 викласти у такій редакції:

     "Для виробництва  вин  і  коньяків  України  використовуються
технічні  сорти  винограду,  що  відповідають  вимогам   державних
стандартів.  Не допускається при переробці змішування європейських
сортів винограду з сортами  виду  Лабруска  та  гібридами  прямими
виробниками.  Столові сорти винограду можуть використовуватися для
виготовлення  ординарних  вин.  Для  виробництва  ординарних  вин,
бренді  і  коньяків України допускається використовування столових
сортів винограду,  якщо за вмістом цукрів  та  іншими  показниками
якості  вони відповідають вимогам,  що пред'являються до винограду
технічних сортів".

     4. Частину другу статті 4 викласти в такій редакції:

     "Під час  виробництва  виноматеріалів  та   інших   продуктів
виноробства     здійснюються     органолептичний,    хімічний    і
мікробіологічний контроль якості сировини і готової  продукції  та
ведеться відповідна технологічна документація".

     5. У статті 5:

     1) частини першу і третю викласти в такій редакції:

     "Вина і  коньяки  України  виготовляються  згідно з правилами
виробництва  і  зберігання  тихих  вин,  правилами  виробництва  і
зберігання  ігристих  та  шампанських  вин,  правилами виробництва
коньяків  України,  відповідними  стандартами   і   технологічними
інструкціями,    що    затверджуються   спеціально   уповноваженим
центральним органом виконавчої влади  з  сільського  господарства.
Для  виготовлення  вин і коньяків України застосовуються матеріали
та речовини,  дозволені для використання нормативними  документами
та Головним державним санітарним лікарем України";

     "Виробництво і     технологічна     обробка    виноматеріалів
дозволяються на підприємствах первинного виноробства";

     2) у  частині  дев'ятій  слово  "родовою"   замінити   словом
"видовою";

     3) після  частини одинадцятої доповнити новою частиною такого
змісту:

     "Національна академія    аграрних    наук    України     може
затверджувати  нові  марки  дослідних партій виноробної продукції,
вироблених при  виконанні  науково-дослідних  робіт,  на  підставі
висновку дегустаційної комісії Національного інституту винограду і
вина "Магарач".

     У зв'язку  з  цим  частини  дванадцяту  -  двадцяту   вважати
відповідно частинами тринадцятою - двадцять першою;

     4) частину вісімнадцяту викласти в такій редакції:

     "При виробництві     вин    не    допускається    купажування
виноматеріалів із європейських сортів винограду з  виноматеріалами
із  сортів  винограду виду Лабруска та гібридів прямих виробників.
При виробництві марочних вин не допускається купажування  марочних
і ординарних виноматеріалів".

     6. У статті 6:

     1) частину першу викласти в такій редакції:

     "Вина столові виготовляються сортовими або купажованими";

     2) після  частини  першої  доповнити  новою  частиною  такого
змісту:

     "Вина столові напівсухі  та  напівсолодкі  виготовляються  за
класичною  схемою з використанням виноматеріалів-недобродів або за
купажною   схемою   з   використанням   виноградних   цукровмісних
матеріалів".

     У зв'язку з цим частини другу - одинадцяту вважати відповідно
частинами третьою - дванадцятою.

     7. Частину першу статті 8 викласти в такій редакції:

     "Назва вин   контрольованих   найменувань   за    походженням
надається  кращим  винам,  виготовлення  яких  забезпечено стійкою
сировинною базою і які мають високу якість  протягом  не  менш  як
5 років   випуску.   Всі  стадії  виробництва  вин  контрольованих
найменувань за походженням повинні здійснюватися на  підприємстві,
розташованому   у   строго  регламентованому  географічному  місці
вирощування винограду".

     8. Частини другу і третю статті 10 викласти у такій редакції:

     "Тиск діоксиду вуглецю  в  пляшках  з  готовою  продукцією  в
ігристих винах повинен становити не менш як 300 кПа, "Шампанського
України" - не менш як 350 кПа,  газованих - від 100 до 250 кПа при
20 град. C.

     Виноматеріали для  виробництва  вин  шампанських  та ігристих
виготовляються   з    винограду    певних    сортів,    визначених
технологічними інструкціями та стандартами".

     9. У статті 11:

     1) доповнити новою частиною першою такого змісту:

     "Ароматизовані вина  -  вина виноградного походження,  у тому
числі вермути,  отримані шляхом змішування сухих та/або  кріплених
виноматеріалів,  спиртових рослинних екстрактів,  спирту етилового
ректифікованого та цукру або цукровмісних матеріалів".

     У зв'язку з цим частини першу - четверту  вважати  відповідно
частинами другою - п'ятою;

     2) частини третю і четверту викласти в такій редакції:

     "Вермути -   група   ароматизованих   вин,  отриманих  шляхом
купажування   спеціально   оброблених   столових   або   кріплених
виноградних   виноматеріалів   з   додаванням   спирту   етилового
ректифікованого, сахарози або цукровмісних матеріалів та спиртових
настоїв (екстрактів)  пряно-ароматичної  сировини,  до складу якої
обов'язково входить полин.

     Бренді - міцні  алкогольні  напої  з  характерним  букетом  і
смаком,  що  виготовляються  з  витриманих  у  дубовій  тарі або у
ємностях з нержавіючої сталі з дубовою клепкою спиртів,  отриманих
шляхом  дистиляції виноградної сировини,  у спосіб доведення їх до
кондицій готових напоїв пом'якшеною водою з  додаванням  цукрового
сиропу та цукрового колеру".

     10. Абзац сьомий статті 12 викласти в такій редакції:

     "виготовлення сурогатів   вин   і   коньяків  України  шляхом
використання   виноматеріалів,   вироблених   екстракцією    водою
виноградних вичавок або ізюму".

     11. Частину першу статті 13 викласти в такій редакції:

     "Умови зберігання  вин  і  коньяків  України  на  складах і в
торговельних  залах  повинні   відповідати   вимогам   нормативних
документів".

     12. Частини  п'яту  та  шосту  статті  15  викласти  в  такій
редакції:

     "Прибуток, одержаний   від   продажу   фальсифікованих   вин,
вермутів,  коньяків  України  і бренді,  вилучається до державного
бюджету в судовому порядку органами державної податкової служби за
поданням  спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої
влади з сільського господарства.

     Розгляд справ щодо порушень вимог цього  Закону  здійснюється
відповідними посадовими особами згідно із законом.  У разі незгоди
суб'єктів  господарювання  з  рішенням  спеціально  уповноваженого
центрального  органу  виконавчої влади з сільського господарства у
справі його дії можуть бути оскаржені в судовому порядку".

     II. Прикінцеві положення

     1. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування.

     2. Кабінету Міністрів України протягом трьох  місяців  з  дня
набрання чинності цим Законом:

     підготувати та  внести  на  розгляд  Верховної  Ради  України
пропозиції щодо приведення законів України у відповідність із  цим
Законом;

     прийняти нормативно-правові  акти,  що  випливають  із  цього
Закону;

     привести свої нормативно-правові акти у відповідність із  цим
Законом;

     забезпечити перегляд   і  скасування  міністерствами,  іншими
центральними  органами  виконавчої  влади  їх  нормативно-правових
актів, що суперечать цьому Закону.


 Президент України                                      В.ЯНУКОВИЧ

 м. Київ, 3 лютого 2011 року
          N 2974-VI

Про внесення змін до Закону України "Про виноград та виноградне вино" від 03.02.2011р.,
автор —
Рейтинг статьи: 95% из 100 возможных. Голосов всего: 2. Отзывов пользователей: 3.

1  2  3  4  5  ... 7
Поверніться назад
   



вище

ШВИДКЕ МЕНЮ ПО САЙТУ:

ЗАГАЛЬНЕ  :   |   |   |   |   | 

ДЛЯ КЛІЄНТА  :   |   |   |   |   | 

ДЛЯ ЮРИСТА  :   |   |   |   |   | 

   
© 1995-2024 Copyright by spravedlivist.in.ua, . All right reserved.
© Усі права застережено! Використання матеріалів сайту дозволено за умови посилання (для інтернет-видань - за допомогою гіперпосилання) на spravedlivist.in.ua.


Опубліковані на сайті матеріали не носять характер юридичних послуг. Публічної офертою не є. Правова допомога, в тому числі юридична консультація, по конкретній справі надається тільки на особистому прийомі у юриста фірми.