Найвища кваліфікація наших юристів у поєднанні з командним досвідом фірми є запорукою успішного виконання Вашого замовлення!
















завантаження




































































spravedlivist.in.ua
spravedlivist.in.ua

ЮРИДИЧНА ЕЛЕКТРОННА БІБЛІОТЕКА

ВЛАДА В УКРАЇНІ НА ЗЛАМІ ДРУГОГО І ТРЕТЬОГО ТИСЯЧОЛІТЬ

ВЛАДА В УКРАЇНІ НА ЗЛАМІ ДРУГОГО І ТРЕТЬОГО ТИСЯЧОЛІТЬ

ВЛАДА В УКРАЇНІ НА ЗЛАМІ ДРУГОГО І ТРЕТЬОГО ТИСЯЧОЛІТЬ


  = 3 сторінка =

lawbooksго дослідження є те, що тут оптимально поєднано теорію і практику (політичну та історичну). Більшої достовірності монографії додає те, що один із її авторів – Олександр Бандурка – безпосередній учасник багатьох змальованих у книзі подій, депутат Верховної Ради трьох останніх скликань, відомий юрист і вчений, генералполковник міліції – людина, яка знає про владу не з бібліотечних книжок та філософських трактатів, а з реального життя і реальної політичної практики, причому протягом багатьох уже років.
  Коло питань, накреслених у книзі, – значне, але це не означає, що автори прагнули «обійняти безмежне». Саме ці питання і є найактуальнішими у загальному спектрі влади. Звичайно, інші автори висвітлювали б ці питання інакше – щось ширше, щось глибше, адже проблема влади глобальна у всіх вимірах, але те, що зроблено, – зроблено із знанням справи і цікаво.
  Книга Олександра Бандурки та Володимира Греченка буде корисною усім, хто цікавиться політичною історією, політологічними та юридичними аспектами такого феномену як влада.
  
  Леонід Кравчук
  
  РОЗДІЛ 1
  
  ФЕНОМЕН ВЛАДИ
  §1. СУТНІСТЬ ВЛАДИ
  Якщо спробувати образно охарактеризувати суть влади, то можна скористатись порівнянням всесвітньовідомого філософа Т.Гоббса, яке він застосував щодо держави, назвавши її Левіафаном – біблійним персонажем, величезним і страшним чудовиськом незрозумілого походження. А можливо, у відповідності з нашим менталітетом, кращим образом влади буде наш старослов’янський бог Перун – ідол, якому треба вклонятися і приносити жертви, а він може це милостиво приймати або карати за гріхи, явні чи удавані? Якщо ж осучаснити цей образ, то владу можна зобразити як оркестр з диригентом, від помаху диригентської палички якого залежить, заграє оркестр «Марш комуністичних бригад» чи «Ще не вмерла Україна».
  Всі ці образні чи наукові визначення суті влади можуть бути слушними та прийнятими, оскільки влада є багатоликою, виявляє


<<<назад<<< * перейти на стр. 1-328 * збірник літератури №69 * >>>далее>>>










УВАГА! Всі права на книги, підручники, статті тощо та їх тексти належать виключно їх авторам.  Більше 700 юридичних підручників, наукових публікацій з юриспруденції, конспектів лекцій з юридичних дисциплін, юршпор, коментованих кодексів та ін.
Все це ви можете знайти (переглянути та скачати) в збірниках юридичної літератури:
1 ... 65  66  67  68  69  
  Також, рекомендуємо Вам відвідати розділ сайту "МАГАЗИН ЮРИСТА"!

УВАГА! Всі права на книги, підручники, статті тощо та їх тексти належать виключно їх авторам. Просимо автора, який заперечує проти розміщення його праці на сайті, повідомити нас про це.
Вся література розміщена на сайті самими відвідувачами юридичного порталу із ціллю ознайомлення їнших відвідувачів.
Завантажуючи чи проглядаючи книгу, Ви погоджуєтесь з даними умовами і зобов’язуєтесь видалити завантажену роботу і всі її копії зразу ж після ознайомлення.

   



вище

ШВИДКЕ МЕНЮ ПО САЙТУ:

ЗАГАЛЬНЕ  :   |   |   |   |   | 

ДЛЯ КЛІЄНТА  :   |   |   |   |   | 

ДЛЯ ЮРИСТА  :   |   |   |   |   | 

   
© 1995-2024 Copyright by spravedlivist.in.ua, . All right reserved.
© Усі права застережено! Використання матеріалів сайту дозволено за умови посилання (для інтернет-видань - за допомогою гіперпосилання) на spravedlivist.in.ua.


Опубліковані на сайті матеріали не носять характер юридичних послуг. Публічної офертою не є. Правова допомога, в тому числі юридична консультація, по конкретній справі надається тільки на особистому прийомі у юриста фірми.