Ми вже сьогодні робимо світ справедливішим!
















завантаження




































































spravedlivist.in.ua
spravedlivist.in.ua

ЮРИДИЧНА ЕЛЕКТРОННА БІБЛІОТЕКА

Соціологія/ -Х.: Константа, 1996. -192c. Якуба Е.А.

Соціологія/ -Х.: Константа, 1996. -192c. Якуба Е.А.

Соціологія/ -Х.: Константа, 1996. -192c. Якуба Е.А.


  = 3 сторінка =

lawbooksба переходу від загальних абстрактних філософських роздумів про суспільство, про тенденції його розвитку до позитивної науки про суспільство як живе функціонуюче утворення. Оскільки тоді суворі наукові методи пізнання продукувалися і використовувалися головним чином природознавством, то й соціологія відчуває його вплив. Її становлення проходить під загальним прапором позитивізму. Безперечно, соціологія мала багату та різноманітну передісторію, проте власне її історія починається у XIX столітті, коли постало питання про створення позитивної науки про суспільство, яка спиралася б на строго встановлені наукові факти.
   У становленні соціології можна виділити ряд етапів.
   Перший пов'язаний з іменами О. Конта, Г. Спенсера і К. Маркса. Це час глобальних концепцій розвитку суспільства. Орієнтація на перехід до позитивної науки поєднувалася зі ство-ренням загальних, у деякій мірі також абстрактних теорій.
   Засновником соціології був французький вчений Огюст Конт (1798 —1857). Цей філософ вважав, що соціологія, котру він спочатку називав "соціальною фізикою", має запозичувати у природничих наук об'єктивність, здатність піддаватися перевірці, доказовість. "Соціальна фізика" складалася з двох взаємопов'язаних частин: соціальної статистики і динаміки. Соціальна статистика вивчає структуру суспільства, функції її основних інститутів, соціальна динаміка — процеси соціальних змін. Суспільство, за Кон-том, — складна система відносин, цілісний організм, про окремі структурні елементи якого можна судити тільки по співвідношенню з цілим. Еволюційний розвиток веде до встановлення фундаментального порядку. О. Конт розробляє методи соціологічних досліджень, підкреслює значення спостережень, експерименту, порівняльного, генетичного і конкретно-історичного методів.
   У соціології англійського вченого Герберта Спонсора (1820 — 1903) чітко виражена


<<<назад<<< * перейти на стр. 1-208 * збірник літератури №4 * >>>далее>>>










УВАГА! Всі права на книги, підручники, статті тощо та їх тексти належать виключно їх авторам.  Більше 700 юридичних підручників, наукових публікацій з юриспруденції, конспектів лекцій з юридичних дисциплін, юршпор, та ін.
Все це ви можете знайти (переглянути та скачати) в збірниках юридичної літератури:
1 ... 2  3  4  5  6  ... 69
  Також, рекомендуємо Вам відвідати розділ сайту "МАГАЗИН ЮРИСТА"!

УВАГА! Всі права на книги, підручники, статті тощо та їх тексти належать виключно їх авторам. Просимо автора, який заперечує проти розміщення його праці на сайті, повідомити нас про це.
Вся література розміщена на сайті самими відвідувачами юридичного порталу із ціллю ознайомлення їнших відвідувачів.
Завантажуючи чи проглядаючи книгу, Ви погоджуєтесь з даними умовами і зобов’язуєтесь видалити завантажену роботу і всі її копії зразу ж після ознайомлення.

   



вище

ШВИДКЕ МЕНЮ ПО САЙТУ:

ЗАГАЛЬНЕ  :   |   |   |   |   | 

ДЛЯ КЛІЄНТА  :   |   |   |   |   | 

ДЛЯ ЮРИСТА  :   |   |   |   |   | 

   
© 1995-2024 Copyright by spravedlivist.in.ua, . All right reserved.
© Усі права застережено! Використання матеріалів сайту дозволено за умови посилання (для інтернет-видань - за допомогою гіперпосилання) на spravedlivist.in.ua.


Опубліковані на сайті матеріали не носять характер юридичних послуг. Публічної офертою не є. Правова допомога, в тому числі юридична консультація, по конкретній справі надається тільки на особистому прийомі у юриста фірми.