Мовчання краще бурчання, красно мовив - людям догодив, а змовчав – собі придбав!
















завантаження




































































spravedlivist.in.ua
spravedlivist.in.ua

ЮРИДИЧНА ЕЛЕКТРОННА БІБЛІОТЕКА

Корпоративне право України (Опорний конспект-книжка)

Корпоративне право України (Опорний конспект-книжка)

Корпоративне право України (Опорний конспект-книжка)


  = 2 сторінка =

lawbooksння"від 19.03.1996 року (ст.2), вказуючи, що іноземні інвестиції можуть вноситись у вигляді корпоративних прав, визначає їх як права власності на частку (пай) юридичної особи, створеної відповідно до законодавства України або
   законодавства інших країн.
   Як бачимо, діюче законодавство України ототожнювало корпоративне право з правом власності на частку (пай) в статутному фонді юридичної особи.
   Проте у Господарському кодексі України, який прийнятий 16 січня 2003 року та вступив в силу з 1 січня 2004 року присвячено правовому регулювання корпоративних прав Главу 18, де в ст..167 надано визначення корпоративних прав: "Корпоративні права – це права особи, частка якої визначається в статутному фонді (майні) господарської організації, що включають правомочності на участь цієї особи в управлінні господарською організацією, отримання певної частки прибутку (дивідендів) даної організації та активів у разі ліквідації останньої відповідно до закону, передбачені законом та статутними документами.
   Аналіз даної норми говорить про те, що участь у будь-якій юридичній особі (в її статутному фонді чи капіталі) і є підставою виникнення у неї корпоративних прав.
   Ми ж вважаємо, що корпоративні правовідносини виникають з приводу створення, діяльності та її припинення трьох видів юридичних осіб, які в подальшому ми будемо називати корпорацією:
   - акціонерних товариств;
   - товариств з обмеженою відповідальністю;
   - товариств з додатковою відповідальністю.
   Така позиція буде обгрунтована нами в подальшому.
  
  
   § 1.2. Поняття корпоративного права в науковій літературі
  
   В літературі теж немає однозначної думки відносно поняття корпоративного права і які відносини складають його предмет. Т.В.Кашаніна дає наступне визначення корпоративного права: «Корпоративне право – це система норм, які встановлюються органами управління корпорації, які виражають


<<<назад<<< * перейти на стр. 1-172 * збірник літератури * >>>далее>>>









УВАГА! Всі права на книги, підручники, статті тощо та їх тексти належать виключно їх авторам.  Більше 700 юридичних підручників, наукових публікацій з юриспруденції, конспектів лекцій з юридичних дисциплін, юршпор, та ін.
Все це ви можете знайти (переглянути та скачати) в збірниках юридичної літератури:
1  2  3  4  5  ... 69
  Також, рекомендуємо Вам відвідати розділ сайту "МАГАЗИН ЮРИСТА"!

УВАГА! Всі права на книги, підручники, статті тощо та їх тексти належать виключно їх авторам. Просимо автора, який заперечує проти розміщення його праці на сайті, повідомити нас про це.
Вся література розміщена на сайті самими відвідувачами юридичного порталу із ціллю ознайомлення їнших відвідувачів.
Завантажуючи чи проглядаючи книгу, Ви погоджуєтесь з даними умовами і зобов’язуєтесь видалити завантажену роботу і всі її копії зразу ж після ознайомлення.

   



вище

ШВИДКЕ МЕНЮ ПО САЙТУ:

ЗАГАЛЬНЕ  :   |   |   |   |   | 

ДЛЯ КЛІЄНТА  :   |   |   |   |   | 

ДЛЯ ЮРИСТА  :   |   |   |   |   | 

   
© 1995-2024 Copyright by spravedlivist.in.ua, . All right reserved.
© Усі права застережено! Використання матеріалів сайту дозволено за умови посилання (для інтернет-видань - за допомогою гіперпосилання) на spravedlivist.in.ua.


Опубліковані на сайті матеріали не носять характер юридичних послуг. Публічної офертою не є. Правова допомога, в тому числі юридична консультація, по конкретній справі надається тільки на особистому прийомі у юриста фірми.