Ваші амбіційні цілі будуть досягнуті цілеспрямованими та високо кваліфікованими юристами!
















завантаження




































































spravedlivist.in.ua
spravedlivist.in.ua

ЮРИДИЧНА ЕЛЕКТРОННА БІБЛІОТЕКА

Роїна О.М. Господарський процес: Практичний посібник. (2-е вид.).- К.: КНТ, 2005. - 208 с.

Роїна О.М. Господарський процес: Практичний посібник. (2-е вид.).- К.: КНТ, 2005. - 208 с.

Роїна О.М. Господарський процес: Практичний посібник. (2-е вид.).- К.: КНТ, 2005. - 208 с.


  = 2 сторінка =

lawbooksених чи оспорюваних прав та законних інтересів підприємства й організації (в тому числі іноземні) або громадяни, які здійснюють підприємницьку діяльність без створення юридичної особи і в установленому порядку набули статусу суб'єкта підприємницької діяльності, можуть звертатися з позовом до господарського суду згідно зі встановленою підвідомчістю господарських справ. У випадках, передбачених законодавчими актами України, до господарського суду мають право також звертатися державні та інші органи, громадяни, що не є суб'єктами підприємницької діяльності. Угода про відмову від права на звернення до господарського суду є недійсною, оскільки вона обмежує (погіршує) права фізичних та юридичних осіб.
   Господарський суд вирішує господарські спори на підставі Конституції України, Закону України «Про судоустрій України», Господарського процесуального кодексу, інших законодавчих актів України, міжнародних договорів, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України. Якщо ж у цих договорах встановлені інші правила, ніж передбачені законодавством України, то застосовуються правила міжнародного договору.
   Господарський суд не застосовує акти державних та інших органів, якщо ці акти не відповідають законодавству України, та може застосовувати правові норми інших держав у випадках, передбачених законом або міжнародним договором.
   У разі відсутності законодавства, що регулює спірні відносини за участю іноземного суб'єкта підприємницької діяльності, господарський суд може застосовувати міжнародні торгові звичаї.
   Забороняється відмова у розгляді справи з мотивів неповноти, неясності, суперечливості чи відсутності законодавства, що регулює спірні відносини.
   Правосуддя у господарських судах здійснюється на засадах змагальності


<<<назад<<< * перейти на стр. 1-103 * збірник літератури * >>>далее>>>









УВАГА! Всі права на книги, підручники, статті тощо та їх тексти належать виключно їх авторам.  Більше 700 юридичних підручників, наукових публікацій з юриспруденції, конспектів лекцій з юридичних дисциплін, юршпор, та ін.
Все це ви можете знайти (переглянути та скачати) в збірниках юридичної літератури:
1  2  3  4  5  ... 69
  Також, рекомендуємо Вам відвідати розділ сайту "МАГАЗИН ЮРИСТА"!

УВАГА! Всі права на книги, підручники, статті тощо та їх тексти належать виключно їх авторам. Просимо автора, який заперечує проти розміщення його праці на сайті, повідомити нас про це.
Вся література розміщена на сайті самими відвідувачами юридичного порталу із ціллю ознайомлення їнших відвідувачів.
Завантажуючи чи проглядаючи книгу, Ви погоджуєтесь з даними умовами і зобов’язуєтесь видалити завантажену роботу і всі її копії зразу ж після ознайомлення.

   



вище

ШВИДКЕ МЕНЮ ПО САЙТУ:

ЗАГАЛЬНЕ  :   |   |   |   |   | 

ДЛЯ КЛІЄНТА  :   |   |   |   |   | 

ДЛЯ ЮРИСТА  :   |   |   |   |   | 

   
© 1995-2024 Copyright by spravedlivist.in.ua, . All right reserved.
© Усі права застережено! Використання матеріалів сайту дозволено за умови посилання (для інтернет-видань - за допомогою гіперпосилання) на spravedlivist.in.ua.


Опубліковані на сайті матеріали не носять характер юридичних послуг. Публічної офертою не є. Правова допомога, в тому числі юридична консультація, по конкретній справі надається тільки на особистому прийомі у юриста фірми.